En liten skulpturpark

Forslag til lukket konkurranse for kunstprosjekt til Brattørkaia i Trondheim 2014. Forslaget er en liten skulpturpark med små skulpturer. Skulpturparken er ca 10 meter lang og 8 meter bred og ca 1,7 meter på det høyeste.

Skulpturparken fremstår som en grønn oase eller øy sett i forhold til Brattørkaias betong- og asfaltdekke.

Parken bygges opp av stein, grus og jord, og beplantes med hardføre vekster som krever lite pleie.

Skulpturparken rommer 5 små skulpturer. Skulpturene er laget i tradisjonelle skulpturmaterialer som granitt og bronse i kombinasjon med rustfritt stål og akrylglass. 

En av tankene med forslaget er å trekke de store proposjonene i området, ned til menneskestørrelse og videre ned i et miniformat. Forslaget handler overordnet tematisk, som ofte i mine arbeider, om forholdet mellom natur og kultur. Verket har flere undertemaer slik som å prøve å leke med publikums forhold til kunst i offentlig rom. Noen av skulpturene har klare referanser til kjente verk fra kunsthistorien, noen av skulpturene spiller på folks fordommer om hvordan moderne kunst ser ut. Skulpturparken kan være et slags skråblikk på ulike deler av samfunnet, fra kommuner og næringslivet som har lest seg opp på Richard Florida, til kunstnere som lager uengasjerende kunst, til vanlige folk som ønsker å være vanlige og ha en vanlig hekk, til private kunstsamlinger som inntar det offentlige rom.  Skulpturparken kan kort oppsummeres slik; Landart, møter japansk zen hage som igjen møter Ekebergåsen.

 

Holbeins ulv
Holbeins ulv

Ulv i bronse, vridd hodeskalle i hvit granitt

press to zoom
Dnalotto
Dnalotto

Konstruksjon i syrefast stål, rundt objekt i hvit granitt

press to zoom
Knusktørr tuja
Knusktørr tuja

Skulpturer i bronse som forestiller en tujahekk

press to zoom
Solnedgang
Solnedgang

Kule i rød akrylglass, med fiberoptikk som lyskilde. Montert i oppbygget kraterform i bakken.

press to zoom
elg vs modernistisk skulptur
elg vs modernistisk skulptur

En skulptursammenstilling av en elg i bronse og en abstrakt skulptur i hvit granitt. Høyde ca 50 cm.

press to zoom